امروز جمعه ۰۳/۱/۳۱

توسعه واحدهای صنعتی کوچک و متوسط تنها راه خروج اقتصاد از رکود

.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در "همایش تجلیل از واحدهای صنعتی کوچک صادراتی کشور" توسعه واحدهای صنعتی کوچک و متوسط را تنها راه خروج اقتصاد از رکود عنوان کرد و گفت: با تقویت و ارتقای سطح کمی و کیفی صنایع کوچک می توان به بهبود وضعیت اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در کشور امیدوار بود.

 به گزارش روابط عمومی و بین الملل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، دکتر سید محمد علی سید ابریشمی اظهار داشت: تقویت واحدهای تولیدی هر منطقه منجر به کارگیری نیروهای متخصص و صاحب فن و مهارت بومی شده و از نرخ بیکاری منطقه خواهد کاست.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به ضرورت توجه همه جانبه به موضوع صنایع کوچک در کشور اظهار داشت: واکنش های بانک مرکزی گویای عدم باور مسئولان این حوزه به میزان اهمیت صنایع کوچک است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه تجربه تلخ بنگاه‌های زودبازده مانع از ارائه تسهیلات جدید از سوی بانک‌ها به واحدهای صنعتی کوچک و متوسط شده است، ادامه داد: عدم مدیریت منابع بانکی در سال های گذشته بانک ها را دچار مشکلات متعدد کرده است و باید برای رفع هر چه زودتر این معضلات اقدام جدی به عمل آید تا تا بتوان سرمایه در گردش مورد نیاز واحدهای تولیدی را تأمین کرد.

 دکتر سید ابریشمی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: آخرین وضعیت صنایع کوچک و متوسط به صورت جامع و همه جانبه به زودی به رییس جمهور ارائه خواهد شد و امیدواریم که با ارائه این گزارش از موانع و مشکلات این بخش کاسته شود.

رییس سازمان توسعه تجارت: افزایش صادرات در گرو تسهیل قوانین صادراتی

رییس سازمان توسعه تجارت گفت: دولت وظیفه بسترسازی توسعه صادرات را برعهده دارد و تسهیل قوانین و ضوابط و  نیز تجهیز  پایانه ها از جمله الزامات توسعه صادرات کشور است.

ولی الله افخمی راد نیز در این همایش  یک روزه اظهار داشت: مساله صادرات در اسناد بالادستی کشور از جمله برنامه پنج ساله و سند چشم انداز مورد تاکید بسیار قرار گرفته است.

وی توسعه صادرات را در گرو توسعه تولید داخلی عنوان کرد و گفت:  تازمانیکه نیاز به کالا در بازار داخلی، وضعیت فعلی را داشته باشد، طبیعی است که نمی توان توقع توسعه صادرات را داشت.

 رییس سازمان توسعه تجارت با اشاره به وظیفه بخش خصوصی در بخش تولید خاطرنشان کرد: بخش خصوصی موظف است با توجه به سازو کار موجود در بازار به تولید کالای با کیفیت با قیمت رقابتی بپردازد.

افخمی ادامه داد: واحدهای مقیاس کوچک همچنین برای توسعه صادرات باید به سمت تشکیل کنسرسیوم ها و عرضه کالا به شرکتهای بزرگ رفته و از این مسیر به اهداف خود دست یابند.

وی همچنین وظایف دولت را در این حوزه به دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری تقسیم کرده و توضیح داد: در بخش نرم افزاری دولت باید اعطای تسهیلات و بازنگری  در قوانین و مقررات و ضوابط را مورد توجه قرار داده و در بخش سخت افزاری به فراهم آوری امکانات زیرساختی بپردازد.رییس سازمان توسعه تجارت  توسعه شهرکهای صنعتی را از جمله اقدامات مهم دولت در بخش سخت افزاری عنوان کرد و گفت: با ارتقای کیفی این شهرکها و واحدهای تولیدی می توان به توسعه صادرات کشور در آینده امید داشت.

معاون صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران: صنایع کوچک، منصه ظهور اقتصاد مقاومتی

 همچنین معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: سیاست کلی کشور به سمت ایجاد اقتصاد مقاومتی است و صنایع کوچک منصه بروز و ظهور این مهم است.

 غلامرضا سلیمانی  در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر صنایع کوچک اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی به معنای تقویت و اتکا بر توان داخلی برای مقابله با فشارهای خارجی است که صنایع کوچک از بهترین عرصه ها برای دستیابی به این مهم است.

سلیمانی با بیان اینکه  بزرگ کردن صنایع بزرگ از مسیر تقویت صنایع کوچک می گذرد ، اظهارداشت: این حرف به معنای تقابل با صنایع بزرگ نیست بلکه نشانگر لزوم توجه دو چندان به صنایع کوچک به منظور دستیابی به رشد اقتصادی پایدار است.

وی اضافه کرد: صنایع کوچک با وجود مزیتهای فراوان از مشکلات بسیاری از قبیل کمبود متخصص در حوزه های مختلف، پایین بودن سطح فناوری و ارزش افزوده، فعالیت مجزا و غیرشبکه، عدم وجود بخش های تحقیق و توسعه و عدم دسترسی مناسب به منابع مالی رنج می برد. سلیمانی با اشاره به تجربه سایر کشورهای دنیا در رفع این مشکلات خاطرنشان کرد: در تمام دنیا صنایع کوچک در عرصه ملی و بین المللی در قالب شبکه های منسجم فعالیت کرده و از فعالیتهای جزیره ای خودداری می کنند.

وی همچنین عدم آشنایی با بازارهای خارجی، ناتوانی مالی، کیفیت پایین محصولات تولیدی، عدم برقراری ارتباط موثر با تجار خارجی و آشنایی بازرگانان داخلی و خارجی با پتانسیل های صادراتی صنایع کوچک را  از جمله معضلات صنایع کوچک در حوزه صادرات عنوان کرد و گفت: با الگوگیری صحیح از اقدامات سایر کشورها در این زمینه ها می توان به ارتقای کیفی فعالیتهای صنایع کوچک در عرصه های بین الملل و صادرات امیدوار بود.وی با اشاره به وجود 1300 واحد صادراتی کوچک در شهرکها و نواحی صنعتی کشور گفت:این آمار نشانگر ضرورت توجه و اعتماد  بیش از پیش بانکها به صنایع کوچک است.

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران: توجه به صنایع کوچک، راه برون رفت از مشکلات اقتصادی

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران نیز گفت: برگزاری "همایش تجلیل از واحدهای صنعتی کوچک صادراتی کشور"   نشانگر عزم جدی مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران برای کمک به ارتقای میزان صادرات در صنایع کوچک است.

سلیمانی با بیان این که صنایع کوچک به عنوان موتور محرک توسعه نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور ایفا می کنند، اظهار داشت: بسیاری از کشورها جهت حل مشکل رکود اقتصادی و بحران بیکاری رو به صنایع کوچک آورده اند.

وی افزود: تجربه این کشورها نشان می دهد که آنان توانسته اند از طریق توسعه و حمایت از صنایع کوچک و متوسط خود بر مشکلات اقتصادی فائق آیند.

وی تاکید کرد: واحدهای تولیدی کوچک اهمیتی انکارناشدنی در شکوفایی اقتصاد ملی دارند و از این جهت باید توجه به ارتقا کیفیت و کمیت این واحدها افزایش یابد.

مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات: حمایت کامل صندوق ضمانت صادرات از صنایع کوچک

مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات با بیان اینکه 70 درصد صادرات ایران تنها به پنج کشور انجام می شود، گفت : باید انحصار صادرات به این پنج کشور را بشکنیم و صادرات ایران را  نیز به کشورهای دیگر  تعمیم دهیم.

طاهر شه حامد همچنین در "همایش تجلیل از واحدهای صنعتی کوچک صادراتی" افزود:  70 درصد واردات ما نیز از پنج کشور انجام می شود که باید از انحصار این پنج کشور خارج شود.

وی با اعلام حمایت کامل صندوق ضمانت صادرات از صنایع کوچک برای صادرات به کشورهای مختلف گفت: صادرکنندگان باید ابتدا کشورهای همسایه و سپس کشورهای پیرامونی را مدنظر قرار دهند و با شناخت دقیق از بازارهای انجا اقدام به ارائه صادرات کنند. وی با بیان اینکه صادرات کنونی متناسب با ظرفیت های صنایع کوچک کشور نیست ، گفت : از 81 هزار صنایع کوچک تنها دو هزار واحد آنها صادرات دارند که باید افزایش یابد.

شه حامد اعلام کرد: صندوق ضمانت صادرات در همه حال در کنار صادرکنندگان به ویژه صنایع کوچک است و در خصوص مشتریان خارجی و حوزه های حقوقی آماده ارائه مشورت رایگان است.

گفتنی است، در این همایش یک روزه  ضمن برگزاری پنل تخصصی با حضور  واحدهای صنعتی و دستگاه های دولتی ذی ربط از 45 واحد صنعتی  کوچک صادراتی تجلیل بعمل آمد.

منبع: روابط عمومی و بین الملل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران